BY Caro Ritsma

Ik wil jou laten beseffen en voelen wat je waard bent. Je het vertrouwen en de tools geven om over het salaris te kunnen onderhandelen dat je verdient. Maar dat is niet mijn enige drijfveer. Keer op keer zie ik wat een goede salarisonderhandeling kan betekenen: meer eigenwaarde, meer zelfvertrouwen en verder groeien. Dat maakt je een gelukkiger mens. En daar kunnen er niet genoeg van zijn.

Salarisonderhandelen kan je leren

Veel mensen denken dat salarisonderhandelen een aangeboren kwaliteit is, dat ikzelf ook altijd een uitstekend onderhandelaar ben geweest. Maar dat is zeker niet het geval.

Lange tijd heb ik het hele onderwerp vermeden. Pas toen ik als HR professional aan de andere kant van de tafel terechtkwam, gingen mijn ogen open. Met de opgedane kennis was een salarisonderhandelgesprek vanaf toen geen enkel probleem meer. Ik heb het zelf ervaren: salarisonderhandelen kan je leren. Graag help ik jou daarbij.

 

Mijn achtergrond

Ik ben Arbeids- en Organisatiepsycholoog en heb in organisaties op alle niveaus gewerkt: van afdelingsmedewerker tot directielid.

Ik heb ruim 12 jaar veelzijdige ervaring als onderhandelaar aan de andere kant van de tafel, aan werkgeverskant dus, met: (nieuwe) werknemers, dienstverleners en zzp'ers, ondernemingsraad en in CAO onderhandelingen. Ik ken de strategieën en technieken die de werkgever –onderhandelaar voor je in petto heeft en ben werkzaam geweest in zeer uiteenlopende sectoren: telecom, horeca, onderwijs, gemeente en cultuur. Een expert: professioneel, betrouwbaar en discreet.

Naast een veelheid aan training in (inter-)persoonlijke vaardigheden heb ik aanvullende opleidingen gevolgd op het gebied van  HR, wetgeving en (financieel) management.

Meer info